یا برنامهریزی منابع سازمانی چیست؟
قبل از اینکه به سراغ معرفی مزایای استفاده از مشاور ERP در کسب و کارها برویم باید با مفهوم اصلی ERP آشنا شویم. ERP مخفف عبارت Enterprise Resource Planning است که در ایران با نام برنامهریزی منابع سازمانی نیز شناخته میشود. تعاریف بسیار زیادی برای مفهوم ERP و عملکرد آن در کسب و کارها وجود دارد. برنامهریزی منابع سازمانی یک سیستم یکپارچه برای مدیریت و ادغام تمامی فعالیتها، فرآیندها و منابع یک سازمان یا کسب و کار است. اما منظور از مدیریت تمامی فعالیتها و منابع در یک سازمان چیست؟
ERP یا برنامهریزی منابع سازمانی تمامی اطلاعات مربوط به منابع مالی، منابع انسانی، منابع تولیدی، فروش، زنجیره تامین، مدیریت انبار، بازاریابی، توزیع، مدیریت پروژه، مدیریت موجودی، خدمات، تعمیرات و سایر بخشهای سازمان و کسب و کار را در یک پایگاه داده مشترک جمعآوری و مدیریت میکند. هدف کلی این سیستم، جمعآوری تمامی دادهها و فرآیندهای سازمان به منظور بهبود عملکرد، افزایش کارایی و اثربخشی سازمان یا کسب و کار است.
برنامهریزی منابع سازمانی یا ERP، فرآیندهای مختلف سازمان یا کسب و کار را پوشش میدهد. سیستم ERP به کسب و کارها کمک میکند تا تصمیمگیری بهتری در شرایط مختلف داشته باشند. از طرفی دیگر این سیستم همکاری بین بخشهای مختلف سازمان یا کسب و کار را افزایش میدهد و موجب افزایش هماهنگی بین تیمها میشود. بنابراین ERP موجب بهبود عملکرد، افزایش بهرهوری و کاهش هدر رفتن منابع کسب و کار میشود. برنامهریزی منابع سازمانی به مدیران و تیمهای مدیریتی این امکان را میدهد تا منابع مختلف را بهینه کنند، فرآیندهای کسب و کار را بهبود بخشند و تصمیمگیری بهتری در مورد تخصیص منابع داشته باشند.
تعاریف مختلف برنامهریزی منابع سازمانی یا ERP
راهکار برنامهریزی منابع سازمانی معانی متفاوتی برای کسب و کارهای مختلف دارد. این سیستم میتواند از طرف مدیران بخشهای مختلف نیز تعاریف مختلفی داشته باشد. ما در بخش زیر مهمترین تعاریف ERP را در اختیار شما قرار میدهیم:
راهکار برنامهریزی منابع سازمانی در یک تعریف عمومی و ساده به عنوان یک سیستم یکپارچه تعریف میشود. کسب و کارها با استفاده از ERP توانایی مدیریت و ادغام فعالیتهای مختلف خود را از قبیل مدیریت مالی، منابع انسانی، تولید، خرید، فروش و … دارند.
ERP به عنوان یک ابزار مدیریتی برای بهبود عملکرد سازمان، بهینهسازی فرآیندها، کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری استفاده میشود.
برنامهریزی منابع سازمانی یک برنامه کاربردی و یکپارچه در تمامی ابعاد کسب و کارها و سازمانهاست.
ERP تمامی منابع سازمان را به صورت یکپارچه در اختیار مدیران سطوح مختلف قرار میدهد و آنها را قادر میسازد تا با یک برنامهریزی دقیق و صحیح منابع کسب و کار را مدیریت کنند.
چرا استفاده از مشاور ERP برای کسب و کارها ضروری است؟
کسب و کارها و سازمانها برای مدیریت و تعامل بخشهای مختلف مجموعه خود به دنبال بهترین سیستم ERP هستند. اجرای سیستم ERP دشواریها و چالشهای خاص خود را دارد. این بدین معنی است که سازمانها و کسب و کارها باید در انتخاب راهکار برنامهریزی منابع سازمانی خود توجه بسیار زیادی داشته باشند، زیرا این سیستم تاثیر زیادی بر روی کسب و کارها دارد و به هیچ عنوان نمیتوان این تاثیر را نادیده گرفت. اگر کسب و کار مناسبترین سیستم ERP را برای خود انتخاب نکند، نیازهای سازمان به طور کامل برطرف نمیشود.
یک مشاور کاربلد در این مسیر چگونه میتواند به کسب و کارها در انتخاب بهترین سیستم ERP کمک کند؟ یا به عبارت دیگر چرا مشاور ERP برای کسب و کارها اهمیت دارد؟
اول از همه باید به این موضوع اشاره کنیم که مشاور ERP به دنبال تحلیل و بهبود فرآیندهای کسب و کار شماست. این بدین معنی است که مشاور در این مسیر، فرآیندهای کسب و کار را با دقت زیادی تحلیل میکند و برنامههایی را جهت بهبود، افزایش بهرهوری و ارتقا کیفیت به کسب و کار پیشنهاد میکند.
مشاور ERP با توجه به نیازهای سازمان و کسب و کار، بهترین سیستم را پیشنهاد میکند. این بدین معنی است که اولین اولویت مشاور، نیازهای کسب و کار است. مشاور ERP با توجه به نوع کسب و کار و اهداف راهبردی آن بهترین روشهای موجود را برای بهبود عملکرد کسب و کار و افزایش بهرهوری ارائه میدهد.
چرا مشاور ERP برای کسب و کار ضروری است؟
پاسخ این سوال بسیار ساده و واضح است. مشاور برنامهریزی منابع سازمانی تلاش میکند تا منابع موجود در کسب و کار را شناسایی کند و بهترین سیستم ERP را در اختیار کسب و کار قرار دهد. مشاور ERP با ارزیابی منابع موجود و تواناییها به کسب و کارها در راه رسیدن به اهداف آنها کمک میکند. کسب و کارها باید به این نکته توجه داشته باشند که مشاور در مسیر ایجاد یک سیستم ERP به صورت صفر تا صد آنها را همراهی کرده و چالشهای مسیر را کاهش میدهد.