یکشنبه دوم ژوئن، دوازدهم خرداد، آمستردام– یادداشت اول رویداد “مانی ۲۰۲۰”
در پایان یک ماراتن صد روزه برای خرید و تجهیز دفتر کار جدید شرکت، تنها کاری که نباید میکردم، ترک محل کار و آمدن به آمستردام برای کنفرانسی است که محتوای آن تاثیر مستقیمی روی کار آینده شرکت نخواهد داشت، اما این تنها کاری بود که کردم! قطعاً اگر نیمی از ارزش سه هزار و دویست یورویی این دعوت را خشکه حساب میکردند، نمیآمدم! ولی الان که آمدهام ترجیح میدهم بیشتر در آمستردام باشم تا در تبریز.
هوا عالی است و با وجود اینکه پروژه بزرگ بازسازی میدان ایستگاه مرکزی قطار که پارسال این موقع آغاز شده بود، ادامه دارد اما شهر بهخوبی برای پذیرش مسافران تابستانی، آماده است. طی امشب و فردا بیش از شش هزار نفر مدیر ارشد از ۲۰۰۰ بانک، شرکت فناوری، موسسات پرداخت الکترونیکی، پروژههای فینتک و سایر بنگاههای اقتصادی مرتبط، به مسافران این شهر اضافه خواهند شد تا طی سه روز در رویداد “پول۲۰۲۰”، در قالب ۳۰۰ غرفه، هفتاد ساعت سخنرانی و پنل، دو مهمانی بزرگ و دهها فرصت جلسه و مصاحبه و شبکهسازی، ایدهها و راهکارهای خود را در مورد آینده صنعت پرداخت ارائه کنند.
شاید “آنیل آگراوال” کارآفرین هندی و “جاناتان وینر” نویسنده آمریکایی که در سال ۲۰۱۵ رویداد “پول ۲۰۲۰” را پایهگذاری کردند، تصور نمیکردند که در نخستین سال برگزاری (۲۰۱۶) به یک تجارت صد میلیون دلاری تبدیل خواهد شد و در سال چهارم (امسال) علاوه بر اروپا، در آمریکا و سنگاپور و چین هم برگزار خواهد شد. من از سال دوم برگزاری (۲۰۱۷)، هر ساله شرکت میکنم و از میزان پولی که برای شیوه برگزاری منحصربهفرد آن خرج میشود، تعجب میکنم. سال ۲۰۱۷ در کپنهاگ دانمارک، با ایجاد یک هویت بصری مهیج مبتنی بر شخصیتهای کارتونی و داستانهای مصور (شبیه ماجراهای تن تن) و رعایت آن در تمامی امور تدارکاتی و اجرایی، ارسال مکاتبات، چاپ مطالب، انتشار اخبار، طراحی صحنهها و برگزاری جلسات، فضای مفرح و شادی ایجاد کردند که تناسبی با جدیت و کسالت رایج در رویدادهای مشابه نداشت و چه بسا که پایههای موفقیت سریع رویداد را پایهریزی کرد. پارسال در آمستردام، از تم سیرک استفاده شد و با تکیه بر ورودی بسیار گران و بودجه زیادی که توسط اسپانسرهای بزرگی مانند ویزا، مسترکارت، پیپل، گوگل، آمازون و بانکهایی از هلند و اسپانیا و آمریکا و … تامین شده بود، بازی با رنگ و نور و موسیقی را هم اضافه کردند، تا جایی که عرض هفتاد متری تالار مرکزی را تماماً به سن سخنرانی تبدیل کرده و طوری با دکور و نور و ویدئووال پوشش داده بودند که بیشتر به سالن کنسرت شباهت داشت تا به سالن سخنرانی. در آغاز و پایان هر آیتم و گاهی در حین اجرای آیتمها، فضا را با رقص نور باشکوه و موسیقی بسیار مهیج، برای تمرکز بیشتر آماده میکردند و به این ترتیب ظرفیت تالار مرکزی و سالنهای جانبی، همیشه تکمیل بود. به نظر میرسد امسال اندکی رسمیتر و جدیتر خواهند بود چون از تم سیرک و شخصیتهای کارتونی خبری نیست. تم امسال، علوم است و بک گراند پوستر اصلی رویداد، با آیکونهای مرتبط با شیمی، فیزیک و ریاضی طراحی شده و فناوریهای صنعت پرداخت، به عناصر جدول مندلیف تشبیه شدهاند که در ترکیب با یکدیگر، پدیدههای حیاتی صنعت بانک و پرداخت را شکل میدهند. فردا خواهیم دید.
حسن اطاعت