جستجو
دسته‌بندی نوشته‌ها
تبریز ۲۰۱۸

چالش‌های من با انتخاب شهر تبریز به‌ عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی سال ۲۰۱۸

سازمان کشورهای اسلامی در نشست سال ۲۰۱۵ خود، شهر تبریز را به‌عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی برای سال  ۲۰۱۸  انتخاب کرد. به محض اعلام این موضوع، نزد یکی از مدیران وقت شهرداری مراجعه کردم و اهداف و برنامه‌های شهرداری برای سال ۲۰۱۸ و نحوه مشارکت بخش خصوصی در این خصوص را سوال کردم که متاسفانه، آن زمان هیچ برنامه‌‌ای در دست نبود. مدتی بعد در سمینار یک روزه بازاریابی دیجیتال و صنعت گردشگری، سخنرانی اینجانب مورد توجه شرکت‌کنندگان از جمله اساتید خارجی حاضر در سمینار قرار گرفت و یکی از اعضای محترم شورای شهر مشخصات تماس اینجانب را برای دعوت به همکاری در این خصوص دریافت کرد؛ اما تاکنون هیچ تماسی برقرار نشده است، جالب این که دو نفر از اساتید خارجی حاضر در آن جا که نیازی به دانش یا تجربه اندک اینجانب ندارند، همچنان ارتباط خود را حفظ کرده‌اند. مدتی بعد، در مهرماه ۹۴، در رویدادی که تحت عنوان اردوی کارآفرینی تبریز ۲۰۱۸ در تالار اندیشه شهرداری برگزار شد، مجدداً معاونت محترم شهرداری، دبیر محترم شورای سیاست‌گذاری تبریز ۲۰۱۸، ریاست محترم سازمان میراث فرهنگی و سایر مقامات حاضر در سالن، از راهکارهای ارائه‌شده استقبال و تقاضای همکاری کردند که علی‎رغم پیگیری کتبی، دعوتی جهت همکاری به عمل نیامد.

همچنین در یکی از جلسات، ایده ایجاد سایت اختصاصی برای این رویداد و تامین محتوای انگلیسی برای آن مطرح شد و پاسخ دادند که این سامانه در حد مشابه سایت نیویورک در دست طراحی است و چندین استان از هم اینک مشتری آن هستند! نمی‌دانم آیا منظورشان همین سایت اخیر است که فقط چند خبر فارسی در مورد جلسات دولتی منتشر کرده است یا سایت دیگری است که بعداً رونمایی خواهد شد. به نظرم به عنوان یک شهروند، آنچه رسم احساس مسئولیت و شرط ادب و احترام و برادری بوده، به جا آوردم. در عین حال، بی‌تفاوتی دوستان بزرگوار مسئول، موجب دلسردی نشد و فعالیت‌هایی در حد توان و امکان در هر دو شرکت تعریف کردیم که اکنون با فرارسیدن سال ۲۰۱۸، به ثمر نشسته‌اند یا آماده اجرا هستند:

  1. از ابتدای آذرماه، شعار تبریز ۲۰۱۸، در تیراژ ماهانه پنج میلیون نسخه در فیش پرینت سی هزار دستگاه کارتخوان بانکی که تحت مدیریت شرکت اینجانب هستند، چاپ می‌شود. اگر برای هر نوبت چاپ، فقط دو سانتیمتر کاغذ بیشتر مصرف شود، می‌توان میزان عملیات اجرایی و هزینه تقبل شده برای اعزام نیروی پشتیبان به سراسر استان برای تامین رول حرارتی مورد نیاز را محاسبه کرد.
  1. قراردادی با یک آژانس مسافرتی اروپایی مستقر در سوئیس برای اعزام گردشگر به تبریز منعقد شده و تاکنون دو گروه را اعزام کرده‌اند.
  1. یک سامانه گردشگری در مورد تبریز، به زبان‌های انگلیسی، آلمانی و فارسی ایجاد شده و تیم شش نفره‌ای از خبره‌ترین برنامه‌نویسان استان، در تلاش هستند که تا روز آغاز سال ۲۰۱۸، نسخه اولیه آن را افتتاح و در طول برگزاری رویداد، تکمیل نمایند.
  1. یک تیم ۲۴ نفره از کارشناسان ارشد گردشگری تجهیز شده است که محتوای فارسی و انگلیسی در مورد تبریز، استان آذربایجان شرقی و ایران را از سراسر کشور به‌صورت دورکاری در یک سامانه مرکزی مستقر در تبریز، درج می‌کنند.
  1. یک تور تخصصی ویژه فرش تبریز طراحی شده که اجرای آن با مساعد شدن هوا، از اردیبهشت سال آینده آغاز خواهد شد.
  1. کارت‌های بانکی ویژه‌ای برای توریست‌ها طراحی شده که دشواری‌های مربوط به حجم اسکناس، شمارش پول، دو واحدی بودن پول و مشکل پرداخت‌های الکترونیکی ریالی را برای گردشگران مرتفع نماید. همچنین از طریق شرکت متبوع خود در طول سال ۲۰۱۸، جشنواره خرید با جوایز بسیار ارزنده (به ارزش تقریبی چهل میلیارد ریال) را برای ساکنان و مسافران تبریز برگزار خواهیم کرد که شخص معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور بر این پروژه نظارت خواهند داشت.

پروژه‌های فوق در جلسه‌ای که دیروز در دفتر معاونت عمرانی استانداری برگزار شد به شدت مورد توجه قرار گرفت و قرار شد کمک‌های بیشتری را در اختیار ستاد تبریز ۲۰۱۸ قرار دهیم.

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
سلام👋
چطور می تونم کمکتون کنم؟